ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

nea-epoxi.jpg
Την εισαγωγή προς συζήτηση στο προσεχές τακτικό Δ.Σ, του θέματος της παραχώρησης έκτασης προκειμένου να χτιστεί νέο μειονοτικό δημοτικό σχολείο στο συνοικισμό «Μάστανλη» του Δήμου Κομοτηνής, ζητά με έγγραφη αναφορά του προς το Δημοτικό Συμβούλιο που κατατέθηκε στις 12 Ιουνίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δάμων Δαμιανός .

Ο κ. Δαμιανός επισυνάπτει σχετικά κι επιστολή που είχε αποστείλει ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης προς το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Δημήτρη Κοτσάκη ήδη από τις 26.1.2007 με την οποία ζητούσε από το Δήμαρχο την παραχώρηση έκτασης 8-10 στρεμμάτων στην περιοχή του Άλσους Πάρκου προς την Καρυδιά για τις ανάγκες ανέγερσης νέου μειονοτικού δημοτικού σχολείου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δάμων Δαμιανός.
Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα αναφορά μου, παρακαλώ όπως εισάγετε ως θέμα στην προσεχή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την παραχώρηση έκτασης για ανέγερση μουσουλμανικού δημοτικού σχολείου, στην περιοχή «Μάστανλη» του Δήμου Κομοτηνής.

Προς τούτο, σας επισυνάπτω και την σχετική επιστολή του κ. Νομάρχη Ροδόπης προς τον κ. Δήμαρχο Κομοτηνής με ημερομηνία 26-1-2007, στην οποία ο κ. Νομάρχης ζητά για τον σκοπό αυτό την διάθεση οικοπεδικού χώρου 8-10 στρεμμάτων στην περιοχή Άλσους Πάρκου στην έξοδο της πόλης προς Καρυδιά.

Όπως γνωρίζετε, το υφιστάμενο κτίριο στο οποίο στεγάζεται το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στη συγκεκριμένη συνοικία, είναι παντελώς ακατάλληλο για να φιλοξενεί ένα σύγχρονο και υψηλών απαιτήσεων σχολείο που θα παρέχει μόρφωση και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στα παιδιά της μειονότητας στον 21ο αιώνα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορεί στη Ροδόπη και ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής να συνεχιστεί το φαινόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης δύο ταχυτήτων, όπου από τη μια μεριά υπάρχουν μοντέρνα και νεοαναγειρόμενα κτίρια δημοσίων σχολείων και από την άλλη η μειονοτική εκπαίδευση στοιβάζεται υπό άθλιες συνθήκες σε κτίσματα πολύ παλαιοτέρων εποχών.

Με τιμή

Δάμων Δαμιανός
Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Παράταξης «Κομοτηνή- Νέα Εποχή»

Advertisements

2 Σχόλια

  1. ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΕΣΘΑΙ

    • διόλου προφανώς… και ποιος έχασε τη ντροπή για να την βρούνε οι τοπικοί μας άρχοντες? το άρθρο βέβαια είναι λίγο παλιό και το σάιτ ανενεργό από πολύ καιρό τώρα… αλλά δε βαριέσαι…έτερον εκάτερον… σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: