ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ

arxeio-187.jpgarxeio-189.jpg
Με την συμμετοχή 1000 συνέδρων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, αρχίζει αύριο Παρασκευή, το διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού, που διοργανώνουν για 15η συνεχή χρονιά στην Κομοτηνή το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού.
Ένα κορυφαίο επιστημονικό γεγονός, το οποίο έχοντας συμπληρώσει δεκατέσσερα χρόνια απόλυτης επιτυχίας μπαίνει σε μία νέα φάση, με αλλαγές ακόμη και σε ότι αφορά στη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής – όπου τα ηνία αναλαμβάνει ο αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ κ. Γιώργος Κώστας – και επιχειρεί μια γενικότερη αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα.
Όπως τόνισαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, το «15ο διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής & αθλητισμού», θα έχει αρκετές καινοτομίες. Μία μεγάλη αλλαγή είναι ότι το συνέδριο για πρώτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις νεόκτιστες εγκαταστάσεις του τμήματος στην πανεπιστημιούπολη. Μια άλλη καινοτομία είναι η δυνατότητα φύλαξης παιδιών για συνέδρους που έχουν μικρά παιδιά.
Επιπλέον, φέτος, στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και τέσσερις «δορυφόροι συνέδρια». α) η 1η ημερίδα βιοχημείας και φυσιολογίας της άσκησης, β) το forum για τη φυσική αγωγή με θέμα: Ηθική- διαπολιτισμικότητα-ίσες ευκαιρίες, γ) συνάντηση της ΠΕΠΓΑΣ με θέμα γυναίκα και αθλητισμός και δ) συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo με θέμα «Sport Coordinator».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν 230 εργασίες, ενώ η επιτροπή έχει απορρίψει άλλες 70, θέλοντας, όπως τόνισε ο πρόεδρος να προασπίσει το υψηλό επίπεδο του Συνεδρίου, θα υπάρξουν 120 αναρτημένες ανακοινώσεις, 10 στρογγυλές τράπεζες και τέσσερα σεμινάρια, τα οποία αφορούν στην οργάνωση της σούπερ λίγκα, στην αθλητική ψυχολογία, στο στίβο περιπέτειας και στο κολύμπι για μωρά. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι 4 καταξιωμένοι επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ευρώπης οι Dirk Pette, Zsolt Radak, Carmen Gómez-Cabrera, Heikki Kainulainen, και ο Σύμβουλος σε διεθνή εκπαιδευτικά θέματα, Neil Hawkes, που θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα, ενω στην τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 μμ,θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Γ.Γ Ολυμπιακής Αξιοποίησης.
Γιά την επιτυχία της διοργάνωσης του συνεδρίου θα προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους 46 καθηγητές του ΤΕΦΑΑ και 150 φοιτητές του ΔΠΘ, ενώ σ ότι αφορά τους συνέδρους που αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εργασίες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για επιστήμονες από τις πέντε ηπείρους, από Αμερική, Ιράκ, Ιράν, Κίνα, Ν. Ζηλανδία και φυσικά, από την Ευρώπη.
Κυρίαρχος στόχος και του 15ου Συνεδρίου είναι η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνέδρων, γεγονός που πάντα αποτελεί σημαντικό παράγοντα σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της αθλητικής οικογένειας και παράλληλα συμβάλλει στη διεύρυνση των επιστημονικών οριζόντων των συνέδρων.
Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, οι οποίες διαθέτουν ένα μεγάλο αμφιθέατρο 500 θέσεων, όπου θα γίνει και η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, ένα μικρότερο 300 θέσεων, πολλές αίθουσες σεμιναρίων, μεγάλη αίθουσα υπολογιστών, ξεχωριστό κτίριο βιβλιοθήκης, ξεχωριστό εργαστήριο αποκατάστασης, ξεχωριστούς χώρους για τα εργαστήρια εργοφυσιολογίας, αθλητικής απόδοσης, κινητικής απόδοσης κλπ. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν επίσης, ξεχωριστές μικρές αίθουσες διδασκαλίας, χορού, σκουός και πίνγκ – πόνγκ, ένα μεγάλο γυμναστή¬ριο κι ένα γυμναστήριο αθλοπαιδιών, το κλειστό κολυμβητήριο, πολλά γραφεία για τους καθηγητές, αίθουσα γραμματείας και αίθουσα γραμματείας μεταπτυχιακών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: