Αλκοόλ και εφηβεία – μια ολέθρια σχέση

arxeio-017.jpg
Τα στατιστικά για την χώρα μας είναι άκρως ανησυχητικά και μας δίνουν ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ. Είμαστε πρώτοι σε κατανάλωση αλκοόλ στους νέους ηλικίας 15 χρόνων, αγόρια και κορίτσια . Είναι άλλωστε κοινό μυστικό και για τις μικρές επαρχιακές πόλεις, ότι η νεολαία μας όχι μόνο «νυχτοπερπατά» αλλά και «μπεκροπίνει».
Το αλκοόλ λοιπόν και οι επιτώσεις του, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε για μαθητές γυμνασίων, η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών «ΟΡΦΕΑΣ», στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης του Δήμου.
΄Οπως τόνισε η πρόεδρος της ΔΕΑΚΟ κα Φελίνα Καζάκου «οι έφηβοι είναι η ομάδα που έχει, περισσότερο, την ανάγκη της προσέγγισης στο θέμα του αλκοολισμού και είναι πολύ σημαντικό να προλαμβάνουμε καταστάσεις, παρέχοντας την ενημέρωση που χρειάζεται γύρω από το κοινωνικό αυτό ζήτημα».
Τη σημασία της πρόληψης υπογράμμισε και η πρόεδρος του Κέντρου ΟΡΦΕΑΣ κα Σιμπέλ Μουσταφά ογλού, επισημαίνοντας ότι «στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη σχέση των νέων με τις εξαρτησιογόνες ουσίες, που έγινε το 2002, περιλαμβάνοντας και το αλκοόλ, ο ΟΡΦΕΑΣ είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου και για τη νεολαία της περιοχής μας».
Τέλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Πανδρεμένος μίλησε για τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών, αναφέροντας ότι «η συνήθεια μπορεί, στην περίοδο της εφηβείας –και όχι μόνο- να οδηγήσει σε κάτι πολύ δύσκολα αναστρέψιμο, όπως ο αλκοολισμός. Στόχος της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να μιλήσει με τα παιδιά για τον αλκοολισμό, γιαυτό και στο πλαίσιο της διδακτικής ύλης έχει εισαχθεί στο μάθημα της Βιολογίας ένα κεφάλαιο για τον αλκοολισμό και τα προβλήματα που επιφέρει».
Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος, θα γίνει και μια προσπάθεια καταγραφής της έκτασης που έχει το πρόβλημα στην περιοχή μας, ενώ τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Κάντε κλικ στον τίτλο που ακολουθεί για να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: